Sensory Skills

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 7 dni
Cena: 1 000,00 zł 1000.00
Cena netto: 813,01 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

 

TRWA PROMOCJA! Pierwsze 100 osób, które zapiszą się na kurs w dowolnym module na poziomie Foundation i Intermediate jednocześnie płacą mniej! Sprawdź szczegóły promocji i nie zwlekaj z kolejnym poziomem profesjonalizacji w kawie specialty!

 

Dostępne trzy poziomy stanowiące pełną ścieżkę najbardziej renomowanego programu edukacyjnego w branży kawy specialty. 

Poziom Foundation (podstawowy)

Pozwala na pierwsze posmakowanie sensoryki kawowej. Uczestnictwo w nim uporządkuje Twoją wiedzę i rozwinie umiejętności sensoryczne. Dowiesz się czym jest analiza sensoryczna, jak używać podstawowych procedur i narzędzi oceny.

Na tym etapie nie jest wymagane wcześniejsze doświadczenie w pracy z kawą, mile widziane posiadanie certyfikacji w module Introduction to Coffee. Ukończenie poziomu Foundation pomoże Ci zdecydować, czy chcesz dowiedzieć się więcej o sensoryce kawy i przejść na wyższe poziomy.

Kurs na tym poziomie trwa 7 godzin, dostępny jest w trzech wersjach uczestnictwa:

In Person to tradycyjne szkolenie z Authorized SCA Trainer w sali szkoleniowej.

Distance Learning to szkolenie dostosowane do nauki przez internet. Składa się z teoretycznych sesji on-line (dwa webinaria z AST) oraz treningów sensorycznych do wykonania samodzielnie (próbki i instrukcje zostają dostarczone do Twojego domu).

Combination to wariant mieszany, część teoretyczna odbywa się on-line, a praktyczna z AST w sali szkoleniowej. 

Kurs na poziomie Foundation kończy się egzaminem teoretycznym i ewaluacją umiejętności praktycznych CSP Course Skills Report.

Poziom Intermediate (średniozaawansowany)

Poziom odpowiedni, jeśli jesteś już częścią branży kawy specialty, pracujesz w dziedzinie objętej modułem i masz solidną wiedzę na temat podstawowych umiejętności. Zagłębisz się w dziedzinę analizy sensorycznej i nauk pokrewnych, poznasz w praktyce zaawansowane procedury testowania właściwości kawy. Ten kurs obejmuje szeroki zakres tematyczny, w tym fizjologię smaku i aromatu, rodzaje testów analizy sensorycznej, przebieg sesji cuppingowej, rozpoznawanie różnorodności atrybutów kawy, wykorzystanie koła smaku SCA i leksykonu sensorycznego WCR oraz projektowanie panelu i wdrażanie sesji analizy sensorycznej.

Na tym poziomie zalecane jest doświadczenie w pracy z kawą i jej oceną sensoryczną. 

Kursy na poziomie Intermediate trwają zazwyczaj 14 godzin, rozłożone są na minimum 2 dni. Zalecane, acz nie wymagane jest posiadanie certyfikatów Introduction to Coffee, Sensory Skills Foundation oraz Green Coffee Foundation, przed przystąpieniem do kursu Sensory Skills Intermediate.

Kurs dostępny jest w dwóch wersjach uczestnictwa: In Person oraz Combination. Kończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym.

Poziom Professional (ekspercki)

Poziom Professional jest odpowiedni, jeśli chcesz zdobyć specjalistyczną wiedzę na wysokim poziomie w dziedzinie analizy sensorycznej kawy. Sukces na tym poziomie poświadcza zawodowe kompetencje do pracy nad oceną sensoryczną kawy. 

Przed przystąpieniem do tego poziomu zalecane jest posiadanie dużego doświadczenia i wiedzy. Jednym z głównych tematów kursu jest przygotowanie studentów do generowania powtarzalnych i metodologicznych pomiarów sensorycznych kawy i interpretowania ich wyników. Będziesz kalibrował się z innymi uczestnikami kursu i trenerem, rozpoznawał szerokie spektrum flavors w kawie, pogłębiał doświadczenie z aromatami w kawie. Prócz pracy sensorycznej z formularzami cuppingowymi, będziesz uczył się projektować badania konsumenckie i eksperckie oraz wyposażać sale szkoleniowe.

Kursy na poziomie Professional trwają zazwyczaj 24 godziny, rozłożone są na minimum 3 dni. Wymagane jest posiadanie certyfikatu na poziomie Sensory Skills Intermediate i odbycie minimum 3 miesięcznej praktyki po zdaniu egzaminów na średniozaawansowanym poziomie. Zalecane, acz nie wymagane jest posiadanie certyfikatów Roasting Intermediate oraz Green Coffee Intermediate, przed przystąpieniem do kursu Sensory Skills Professional.

Kurs dostępny jest jedynie w formule In Person. Kończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym.

Certyfikaty Specialty Coffee Association

Zdany egzamin uprawnia do odbioru certyfikatu Specialty Coffee Association poświadczającego posiadane umiejętności.

Cennik certyfikatów i opłat egzaminacyjnych SCA

Moduł/poziom SCA Member Non-Member
Introduction to Coffee 70 EUR 70 EUR
Foundation 70 EUR 70 EUR
Intermediate 125 EUR 205 EUR
Professional 215 EUR 305 EUR


Uwaga: w Autumn Coffee Roasters wliczone w cenę kursu są certyfikaty dla członków SCA. W przypadku braku ważnego członkostwa w dniu rozpoczęcia kursu na poziomie Intermediate lub Professional, przed wzięciem udziału musi zostać uiszczona różnica wynikająca z cen powiększona o podatek VAT 23%.

Na tej stronie kupujesz prawo uczestnictwa w kursie ważne przez 12 miesięcy od daty zakupu. Termin poszczególnych szkoleń ustalany jest indywidualnie z Authorized SCA Trainer, możesz dołączyć do terminów wyznaczanych dla grup lub umówić się indywidualnie w dogodnym dla Ciebie i trenera terminie.

Możesz od razu dokonać zapisu i uiścić opłatę za trzy poziomy danego modułu, lub na wybrany poziom (pamiętając o rekomendacjach lub wymogach dotyczących posiadanych certyfikatów przed przystąpieniem do kursu).

Podczas zakupu prawa uczestnictwa prosimy o użycie opcji „Dodaj komentarz do zamówienia” w sekcji Koszyka - wpisz tam swój numer Learner SCA lub poinformuj nas, że nie posiadasz członkostwa w SCA.

Po zakupie zostaniesz zaproszony do specjalnej listy mailingowej dla uczestników szkoleń, gdzie na bieżąco będziesz dowiadywać się o terminach szkoleń. Publikowane są one także na naszej stronie internetowej oraz profilach na Facebook i Linkedin.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl